BEBE BIRAJU GDE I KADA

0
1261
Bojana_Barovic_Jutro sa Natasom_Rosa_Beba bira gde

Bojana Barović, poznata manekenka koja je nedavno po drugi put postala mama, oduševila je sve u studiju kao i gledaoce pored TV ekrana koji su u subotu pratili jutarnji program na TV Prva.

U prvom javnom pojavljivanju od kad se drugi put porodila pre mesec dana, Bojana je u gostima kod Nataše Miljković govorila o svojoj manekenskoj karijeri i tome kako usklađuje sve obaveze kao dvostruka mama. Sve je teklo uobičajeno, dok se u jednom trenutku Bojanina beba nije ,,javila” iz studija – jer je želela maminu pažnju. Umesto da svoje gostovanje privede kraju, Bojana je uradila nešto sasvim neočekivano: stavila je svog sina Simeona na grudi i tako postala prva žena u Srbiji koja je dojila bebu uživo u programu!

Na ovaj način Bojana je poslala važnu poruku da Beba bira gde i da je sasvim u redu da mame doje svoje bebe kad god i gde god one to požele, pa i u TV emisiji,  pred milionskim auditorijumom.

BEBA BIRA GDE

Ovaj nesvakidašnji gest, zapravo je najavio početak jedne sveobuhvatne inicijative koju je pokrenula voda Rosa, koja uvek podržava ono što je važno: čitavu porodicu a pre svega mame i bebe. Nakon otvaranja banki humanog mleka, dvadeset školi roditeljstva širom Srbije, najave opremanja soba za podršku dojenju u porodilištima, Rosa je otišla korak dalje i podržala dojenje u javnosti.

,,U okruženju kada sve manje mama doji svoje bebe, a dojenje van kuće je još uvek tabu tema, i nažalost ne tako čest prizor,  želela sam da pokažem da nema ničeg lepšeg ni prirodnijeg od toga da svojoj bebi u svakom trenutku pružite ono što joj je najbitnije: vašu blizinu, toplinu, ljubav, sigurnost i najbolju moguću hranu, a to je majčino mleko. Nema potrebe da se mame negde sklanjaju, sakrivaju i ograničavaju svoje kretanje jer je ”vreme” za hranjenje. I sa prvim i sada sa drugim detetom, slobodno sam se kretala, uživala i dojila gde god su oni to poželeli. Proleće je, lepo je vreme, izađite, uživajte sa svojim bebama, i ne zaboravite da budete dovoljno hidrirane, jer znamo koliko je to važno i za mamu i za bebu”,  rekla nam je Bojana Barović.

Mame bi pre svega trebalo da se osećaju sigurno i opušteno da bi dojile u javnosti, pokazali su preliminarni rezultati istraživanja koje ovih dana sprovodi Centar za mame uz podršku Rose i koji će uskoro biti dostupni javnosti.

,,Pitali smo mame da li su dojile u javnosti, da li su imale podršku, gde su najčešće dojile, a mame koje se nisu odlučile na taj korak, zašto nisu, da li im je nešto smetalo… Neki generalni zaključak je da su skoro sve mame rekle da društvo u nedovoljnoj meri podržava dojenje u javnosti. Bilo je i onih koje su nam rekle da su želele da doje na javnom mestu, ali ih je bilo stid, a neke su imale i negativna iskustva.”, zaključila je Jovana Ružičić iz Centra za mame.  

Kada znamo da je majčino mleko jedina hrana za bebu koja donosi isključivo benefite, da sadrži hranljive i lekovite sastojke za rast i razvoj deteta, da je dojenje dobro i za mamu, jer smanjuje rizik od osteoporoze, malignih oboljenja dojke i jajnika, onda ne postoji razlog da dojenje bude „tabu” tema ni na jednom mestu, bilo da je reč o parku, prevozu, pošti, restoranu, muzeju, ili TV programu.

Mamama je pomoć veoma važna u prvim, najnežnijim trenucima kada beba dođe na svet i tada je neophodno da se mama oseća sigurno, dobro i zdravo, kako bi svojoj bebi pružila najbolje. Rosa zna da Beba bira gde želi da bude sita i bezbedna u maminom naručju. Zato apsolutno podržava dojenje, bilo kad i bilo gde.

#bebabiragde

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.