Lumiere na Webiz edukaciji – prvi dan

0
1040

U petak 16.juna, po drugi put na Zlatiboru, zvanično je otvorena Webiz edukacija. Webiz edukacija održava se tri puta godišnje na tri različite lokacije (Subotica, Zrenjanin i Zlatibor) i predstavlja događaj koji okuplja poslovne ljude, a usmeren je na edukaciju o korišćenju internet tehnologija i digitalnih kanala kao i njihovoj primeni u cilju unapređenja poslovanja.

Prvi dan Webiz edukacije obuhvatio je tri jako zanimljiva predavanja. Na samom početku obratili su se Aleksandra Petrovski, moderator događaja kao i Vladimir Kovač, direktor Webiz-a. Edukacija na Zlatiboru otvorena je predavanjem Advertising in a world of constant disruption. Predavanje je održao Aleksandar Nikolić (Communis DDB) koji je pričao o budućnosti advertajzing industrije i nekih zanimanja za koja se smatra da će nestati, kao i o zanimanjima za koja “nema zime”. On je naveo da su zanimanja koja će biti ugrožena u budućnosti copywriter, designer i developer. Kroz mnogobrojne primere pokazao je koliko su inovacije neophodne zbog svakodnevnih promena koje se sve brže dešavaju i smenjuju. Ono što je bitno jeste da budemo stalno u koraku sa razvojem tehnologije i da se ne plašimo rizika, jer kako Aleksandar Nikolić kaže “Rizične ideje često omanu, ali kad uspeju donesu progres”.

20170616_151708

Nakon prvog predavanja, imali smo priliku da pristustvujemo zanimljivom predavanju Vladimira Zarića (Publicis One) pod nazivom Od oglašivača do izdavača. Ovde smo mogli da čujemo nešto više o razlikama između tradicionalnog i digitalnog marketinga, kao i o njihovom razvoju i evoluciji mere uspeha. Pričalo se dosta i o trendovima i gde bi oglašivači trebalo da investiraju, a neki od pomenutih trendova su video i interaktivni sadržaj, tehnologija i personalizacija. Zarić je istakao da je danas umrežavanje jako bitno jer više ne možemo sami da se izborimo sa svim izazovima, kao i to da se ne plašimo da sarađujemo sa influenserima i jutjuberima jer oni danas imaju ogroman uticaj.

Posle prva dva zanimljiva i poučna predavanja i kratke pauze za networking i osveženje, usledilo je fenomenalno predavanje  Zašto su preduzetnici moderni superheroji i kako internet može da bude njihovo tajno oružje. Predavanje su održali zajedno Ivan Minić (MojaFirma.rs), Jelena Đoković (Libra) i Sanja Milosavljević (Moje gnezdo). Na samom početku, Ivan Minić je kroz različite primere prikazao mnogobrojne uspešne poduhvate i kako on to kaže superheroje koji zaslužuju apsolutnu pažnju. Nakon interestantnih primera na scenu je nastupila Jelena Đoković koja je ispričala svoju priču o nastanku ideje i šta je sve bilo neophodno da ta ideja postane nešto više. Ona je istakla da su neophodni volja, strast, strpljenje ali i kontakti i iskustvo. Na samom kraju prvog dana, čuli smo zanimljivu priču Sanje Milosavljević, preduzetnice koja je iskreno podelila sa prisutnima svoje iskustvo kako je odlučila da pokrene sopstveni biznis i koliki uticaj i doprinos je imao internet.

20170616_183541

Nakon uspešno završenog prvog dana, očekuju nas još dva dana zanimljivih predavanja o email marketingu, chatbotovima, content marketingu i drugim aktuelnim temama.

Tekst pisala: Aleksandra Marinković

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.