Šta li se dešava u svetu? – Marketing agencije, oglašivači, kompanije – 23.12.2014

0
1578
Slika za vesti lumiere vesti 23

Proglašene su najbolje  marketing agencije (Adweek) za ovu godinu:

-nagradu za najbolju globalnu agenciju godine BBDO, koji su u 2013. Izgubili jednog od najznačajnijih klijenata, Gilette, ali su uspeli da se vrate na noge i zahvaljujući svojoj kreativnosti osvoje ovu nagradu, koju je dodelio Adweek

-nagradu za najbolju agenciju na nivou SAD-a odnela je agencija Droga5

-nagrada za najbolju digitalnu agencij –R/GA,koja je dokazala da može biti podjednako kreativna kada su u pitanju TV reklame, kao i one online.

 


 

Marketing agencija BBH, koja je osmislila „Keep walking “strategiju, i Johnnie Walker se rastaju posle 15 godina poslovne saradnje. Nova agencija koju je Johnnie Walker izabrao je Anomaly. Gaj Eskolm je izjavio da su jako impresionirani dalekosežnom kreativnom vizijom koju je agencija Anomaly predložila za Johnnie Walker brend.

 


 

4 trenda koje će marketing agencije morati da isprate u 2015. godini:

  1. Spajanje marketing i IT sveta- mnoge marketing agencije još uvek nisu dobro tehnološki ppodržane, a ovaj korak bi im pomogao u približavanju kupcima, pružanju bolje usluge, kao i dizajniranju marketing tehnologije.
  2. Zapošljavanje hardver inženjera
  3. Prenosivi i smart uređaji promeniće koncept rada marketing agencija-otvara se mogućnost proizvodnje stvari ne samo na osnovu pola ili starosti, već i usklađivanje sa situacijom, mestom i vremenom
  4. Rekonfiguracija kreativnih odeljenja radi olakšanja kreativnog razvoja i procesa

 


 

Renato Simoes, koji je ranije radio kao kreativni direktor u agenciji BBDO u Sao Paulu, prelazi u Wieden&Kennedy, gde će dobiti poziciju izvršnog kreativnog direktora.  Još uvek se ne zna ko će ga zameniti na staroj poziciji.

 


 

Roberto Quarta postaje predsednik agencije WPP.

Marketing agencija Via ima novog klijenta lanac restorana Golden Corral. U obzir su takođe uzete još dve agencije, Merkley+Partnersi Mullen, ali je Via ipak izgledala kao pravi izbor.

 

Izvor: adage.com, adweek.com, brandrepublic.com

Tekst napisali : Mihajlo Petrović i Anja Nikić

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.