Najbolji sajtovi o reklamama i novostima iz sveta advertajzinga

0
2541
Najbolji sajtovi o reklamama i novostima iz sveta advertajzinga
Najbolji sajtovi o reklamama i novostima iz sveta advertajzinga

Da li ste i vi od onih koji ne izbegavaju reklame, već ih pomno prate? Ukoliko jeste, onda će vas ovo sigurno zainteresovati. Pravo je vreme da na početku ove godine svedemo utiske i pogledamo koje reklame i dešavanja su definitivno obeležila 2019. godinu. Shodno tome, izdvojili smo nekoliko sajtova sa najboljim sadržajem o reklamama i novostima iz sveta advertajzinga. Pogledajte u nastavku listu naših favorita.

Daily Commercials – Osnovni cilj ove platforme je sakupljanje najboljih reklama sveta i zajedničko analiziranje istih. Vrlo je koristan za kreatore reklama i sadržaja, agencije i marketing stručnjake. Ova platforma nema zaštićena autorska prava, jer deli sadržaj koji već postoji na internetu. Na sajtu se nalazi veliki broj kategorija, a neke od njih su hrana, sport, moda, putovanja, kao i nezaobilazne „smešne“ reklame.

Daily Commercials

Link: https://dailycommercials.com/

Ads of The World – Jedna od većih svetskih arhiva reklama. Njen sadržaj čini veliki broj tv reklama, štampanih medija, OOH, digitala i mnogih drugih. „Ads of The World“ je veoma aktivna platforma, na kojoj se objavljuju novosti najmanje dva puta dnevno. Takođe, poseduje blogove i forume o reklamama i advertajzingu. Praktična stvar na samom sajtu jeste mogućnost lakog pretraživanja na osnovu velikog broja kriterijuma.

Ads of the world

Link: https://www.adsoftheworld.com/

Best Ads –  Još jedan od vrlo korisnih sajtova na kome možete pronaći preko 80 000 reklama. Impresivno, zar ne? U okviru sajta postoje podele koje su vrlo precizne, kao što su pića, automobilizam, zabava, telekomunikacija, moda i mnoge druge. Ukoliko ste se setili neke reklame koja vam budi uspomene, a više ne postoji u medijima, sigurni smo da ćete je ovde pronaći.

Best Ads on Tv

Link: https://www.bestadsontv.com/ 

Joe La Pompe – Vlasnik i glavni urednik ovog bloga, kao što i sam naziv kaže je Joe La Pompe. Sebe naziva „lovcem“ na iskopirane reklame, voli kreativu i zbog toga se trudi da prikaže koje reklame su originalne, a koje su zbog nedostatka inspiracije drugih agencija iskopirane.  Samim tim, ovaj blog govori upravo o tome i iznenadićete se kada budete videli koje od velikih kompanija su to učinile. Navešćemo vam jedan od primera, a to su „Mitsubishi“ i „Volkswagen“, a na vama je da pogledate ko je od koga preuzeo ideju. 

Joe La Pompe

Link: https://www.joelapompe.net/

Creative Criminals- Ukoliko i vi želite da se svakodnevno informišete o novostima iz sveta reklama i advertajzinga, onda je „Creative Criminals” još jedan sajt koji bi trebalo da posetite. Ovde možete pronaći dešavanja koja su prisutna u mnogim zemljama kao što su Italija, Španija, Belgija, Nemačka, SAD, Velika Britanija i mnoge druge. Takođe, ukoliko vas interesuju reklame iz određene branše, zemlje, brenda ili čak agencije koja je kreirala reklamnu kampanju, “Creative Criminals” vam je pomoću detaljne pretrage to i omogućio.

Creative Criminals

Link: http://creativecriminals.com/

Ad Tech Daily – Na sajtu „Ad Tech Daily“ možete pronaći vrlo korisne informacije o advertajzingu. Svakodnevno izveštavaju o dešavanjima, promenama i inovacijama koje su vrlo bitne u medijskoj industriji. Fokus ovog sajta je na strategiji i operacijama koje se sprovode kako bi reklama bila uspešna. „Ad Tech Daily“ vas informiše o najnovijim serverima, programima i aplikacijama, koje vam omogućavaju da iskoristite maksimalni potencijal vaše reklame.

Ad Tech Daily

Link: https://adtechdaily.com/

Campaign – Svetski portal koji sadrži sve najbitnije novosti o advertajzingu, medijima, marketingu i reklamama. Baza se nalazi u Velikoj Britaniji, dok se ostale jedinice nalaze u Americi, Aziji, Indiji i Turskoj. Sajt sadrži različite segmente, kao što su digital, tv, agencije, iskustva i možda jednu od najkorisnijih, a to je studija slučaja. Ovde ćete pronaći kvalitetnu analizu reklamnih kampanja za neke od najvećih kompanija na svetu, kao što su „Carlsberg“, „KFC“, „Ford“, „HBO“, „Vodafone“ i mnoge druge.

Campaign

Link: https://www.campaignlive.co.uk/

AdAge – „Advertising Age“ je 80-godišnji novinski servis koji govori o marketingu, oglašavanju i medijima širom SAD-a, kao i širom sveta. „AdAge“ je globalni medijski brend koji se fokusira na kreativnost, podatke, analize, ljude, kulturu, inovacije i predviđanja. Sedište „AdAge“ servisa se nalazi u Njujorku. „AdAge“ je jedan od neophodnijih sajtova za osobe koji su u svetu marketinga i medija. Objektivnošću, tačnošću i korektnošću pokriva medijsku industriju. 

AdAge

Link: https://adage.com/

Adweek – Glavni suparnik „AdAge“ servisa jeste „Adweek“. Jedan je od glavnih izvora novosti i informacija o marketingu i advertajzingu. „Adweek“ predstavlja značajan resurs za lidere iz raznih delatnosti, koji se oslanjaju na informacije i znanje koje pruža ova platforma. Sadrži informacije o globalnom oglašavanju, analizama kampanja i o inovacijama. U njegovom vlasništvu se nalazi nekoliko blogova koji se takođe fokusiraju na advertajzing i medijsku industriju.

Ad Week

Link: https://www.adweek.com/

The Drum – Globalni medijski servis i jedan od najboljih sajtova o marketingu u Evropi. Sadržaj sajta se sastoji od video produkcije, analiziranja, detaljnog istraživanja reklamnih kampanja i bitnih događaja iz sveta advertajzinga. Najbolja strana „The Drum“ servisa jeste to što svojom raznolikošću obezbeđuje korisne informacije svakom sektoru medijske industrije.

The Drum

Link: https://www.thedrum.com/

Adpulp – Na ovom sajtu možete pronaći detaljne informacije o najboljim reklamama sveta. Urednici ovog sajta prikazuju koje su to marketing strategije korišćene u reklamama, šta je danas popularno i šta potencijalne kupce najviše privlači nakon odgledane reklame. „Adpulp“ na vrlo jednostavan način objašnjava svaki segment koji se koristi u advertajzingu, kao što su „content marketing“, „storytelling“ i mnogi drugi. Takođe, ukoliko često budete posećivali ovaj sajt, ne sumnjamo da ćete biti u toku sa najnovijim informacijama i dešavanjima iz sveta advertajzinga.

Ad Pulp

Link: https://www.adpulp.com/

Prikazali smo vam neke od najboljih sajtova o reklamama i novostima iz sveta advertajzinga. Nadamo se da ćete pronaći korisne informacije o advertajzingu, da ćete pronaći reklamu koju ste dugo tražili ili ćete se samo zabavljati gledanjem „smešnih“ reklama.

Ukupna ocena 4.33 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.