Legendarni Vojislav Voja Žanetić, predavač na Reklamondu 2014

0
1573
voja zanetic reklamondo 2014
voja zanetic reklamondo 2014

 

„Nije važno na kom mestu je Srbija u svetu, važno je da je Nole prvi na svetu.“

„Nije važno što nemamo more, važno je da imamo agenciju za istragu pomorskih nesreća.“

„Nije važno više ništa, važno je sve ostalo.“

„Nije važno ukoliko ne znate ko je Voja Žanetić, važno je da ga sada upoznate.“

Godine 1997. otvara kreativni studio, a nekoliko godina kasnije i marketing agenciju. I kako kaže: „Prve dane u biznisu  provodi u nošenju kante vode, jer, padala je kiša, a kancelarija prokišnjavala“. Posle 10 godina, Mosaic „stvara komunikaciju“, i ovog trenutka sa poznatim kompanijama i brendovima: Roda, Magan, Mlekara Subotica, Montevideo, Iskon, Duel i mnogi drugi.

Vojislav Voja Žanetić, rođen je u Beogradu 1963. godine. Od srednjoškolskih dana bavi se pisanjem satiričnih tekstova kojima na prefinjen humoristični način kritikuje političku situaciju u našoj zemlji, političare i situacije iz naše svakodnevnice uopšte.

Kolumnista je i novinar koji je pisao za Radio Beograd, Dnevni Telegraf i NIN. Trenutno piše za Večernje Novosti.

Dobitnik je nagrade Branko Ćopić za satiru i Nevenove nagrade za dečiju književnost.

Radi kao profesor na Fakultetu za komunikaciju i medije na Univerzitetu Singidunum.

I danas su neprevaziđeni njegovi tekstovi koje je pisao za Indeksovo radio pozorište, neke od njih zajedno sa svojim prijateljem Dragoljubom Ljubičićem Mićkom. Deo ovih tekstova je pretočen u pozorišne predstave kojima su zabeležili ogromnu gledanost i popularnost.

Autor je više knjiga koje obilujuju smešnim tekstovima o vremenima i ljudima. U poslednjoj izdatoj knjizi pod naslovom „Gde smo ono stali“ daje pregršt lekcija za osvajanje vlasti u Srbiji. Iz knjige možemo naučiti kako i najgori slučajevi mogu postati vizionarski lideri nacije.

Svojim neunuštivim duhom, jakom i zdravom inteligencijom Voja Žanetić humorista, satiričar i književnik vodi nas kroz našu istoriju u zadnjih 30 godina. Ta istorija je tragična, tužna, obojena ratovima ali kroz njegovu prizmu događaja i mi kao svedoci svog stradanja možemo se samo smejati.

Poznat je kao osoba bez dlake na jeziku, slobodouman i oštar koji voli za sebe da kaže „S obzirom da me nisu hapsili, znači da me nisu shvatili ozbiljno“.

Voja Žanetić je čovek kontradiktornosti i velikog talenta jer su samo najveći uspeli da ismeju vođe, a nasmeju decu.

Gospodin Voja Žanetić će u četvrtak, 29-og maja 2014 .sa početkom u 18h na Univerzitetu Singidunum (Danijelova 32,sala A22) biti počasni gost četvrtog po redu Reklamonda. Tema predavanja je “Otkud Ti ovde?!”koje je namenjeno studentima marketinga, zaposlenima iz advertajzinga i svima ostalima koji vole reklame i koji žele da se bave reklamiranjem i marketingom u Srbiji.

Pozivamo Vas na Reklamondo!

U priloženoj reklami možete da vidite plodove njegovog rada.

Tekst napisala: Kristina Banda

 

P.S. Slika je preuzeta iz divnog teksta Dragane Đermanović

http://www.draganadjermanovic.com/2013/12/28/intervju-sa-vojom-zaneticem/

 

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.