Generator istine

0
1192

Autor slike: Viktor Hertz

Budim se, pored mene se na polici nalazi mala kutija sa lekovima na kojoj piše Generator Istine. Hmm…. Otvaram je i čitam uputstvo: AKO ŽELITE DA JE PORUKA KOJU VIDITE U REKLAMAMA, TKZ. ULEPŠANA ISTINA,  100 %  TAČNA , POPIJTE 2 PILULE PRE DORUČKA I 2 PILULE PRE VEČERE.
Izlazim iz kuće u potrazi za doručkom i odmah počinjem da uvidjam razliku. Prolazim Dubrovačkom ulicom i vidim „Ukusna peciva, ali samo ako se pogodi 5 minata nakon vađenja hrane iz peći“, prolazim dalje i vidim jednu malu pekaru sa natpisom „Jeste da smo mali , ali zato je sve uvek sveže“. Tu kupujem doručak i oduševim se kvalitetom.

Zatim nastavljam Ulicom kralja Pertra i vidim natpis“ Radno vreme od 0-24, medjutim, radnici su veoma mrzovoljni posle 3 ujutro“. Zatim, „Srednje kvalitetna odeća, kineska proizvodnja“, Ukusna hrana, ali mnogo skupa, jer je u Ulici Strahinjića bana.“ Dolazim do Knez Mihailove ne više toliko iznenadjen naslovima. „Skupo, kupovati samo ukoliko želiš da se „džekiraš““. „Najbolja prodavnica bižuterije, kvalitet i cena“. „Sveže palačinke“. „Kafa srednjeg kvaliteta, ali je zato kolač mnogo dobar“….
Nakon 7 dana…..


Ustajem, sada znam napamet kuda idem i šta ću da vidim, ali mi više to nije interesantno. Prolazim pored reklama gde su bile negativne izjave za prodavnice, nadajući se da ću otkrijem nešto novo. Ništa. Dosadno mi i ovo je dobro, i dosadno mi, ovo je loše. Odlučujem da se vratim kući i popijem lek za poništavanje dejstva.
Tako odlučujem da živim u svetu gde se baš ne zna šta je tačno a šta nije. Ostajem pri staroj navici da sam nešto otkrijem, pa da ga nekome prepuručim, ili da mi ga neko drugi preporuči.

Slika pozajmljena sa http://raincitystrategies.com/wp/think-diferent/

 

Iskreno,

Slavko

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.