Belgrade Design Week 2012 – Press Konferencija

0
1334

Na konferenciji za medije održanoj 17.maja u Narodnoj biblioteci Srbije najavljena je sedma Beogradska nedelja dizajna. Jedan od najvećih kreativnih festivala u regionu biće održan od 4. do 10. juna u Narodnoj biblioteci Srbije.

Konferenciju je otvorio osnivač Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac. On je uputio poziv celokupnoj kreativnoj industriji, kao i najširoj javnosti da prisustvuje fantastičnom programu koji će ponuditi ovaj festival. Posetioci će biti u prilici da vide prelepu izložbu koja će transformisati sadašnji izgled Narodne biblioteke Srbije.

Najavljen je dolazak preko 50 svetskih najkreativnijih umova. Na temu ovogodišnjeg festivala „Sloboda na kvadrat” na međunarodnoj kreativnoj konferenciji svoje poglede izložiće najveća dizajnerska imena iz sveta, regiona i Srbije. Prvi put će učestvovati kreativci iz Grčke, Češke i Mađarske.

Na do sada najvećoj Beogradskoj nedelji dizajna partneri po prvi put su Narodna biblioteka Srbije u čijem će kompletnom prostoru od 24.000 m2 biti održavane konferencije i izložbe, kao i Radio-televizija Srbije koja će na svom digitalnom i satelitskom programu prenositi sva dešavanja sa festivala.

Detaljniji program možete pogledati na sledećem linku. http://www.belgradedesignweek.com/programm

Na konferenciji su još govorili: Dejan Ristić – upravnik Narodne biblioteke Srbije, Ivana Đurišić – direktor programa umetnosti i obrazovanja u British Council, Mirjana Starčević – PR marketing menadzer Instituta Servantes i Tatjana Ćitić – urednik digitalnog programa RTS.

Ono što je gospodin Ristić istakao je osnivanje Fondacije Narodne biblioteke Srbije. Promocija Fondacije biće održana za vreme Beogradske nedelje dizajna.

Gospodin Jelovac je najavio premijeru projekta „100% future Serbia“. Glavne karakteristike ovog projekta su izuzetna vidljivost i prilika da se na najfrekventnijim javnim mestima – u izlozima na potezu od Kalemegdana do Slavije – prikažu odabrani radovi iz oblasti dizajna.

Najsenzualnija vest ove konferencije je podrška Wallpaper magazina koji će prenositi uživo sedmu po redu Beogradsku nedelju dizajna.

Nažalost gospodin Jelovac je nekoliko puta napomenuo da će najverovatnije ovo biti poslednja Begradska nedelja dizajna.

 

Pozdrav od Maje i Katarine koje Vas pozivaju da prisustvujete ovom neverovatnom događaju.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.