Predstavljena TV aplikacija za turiste u Beogradu – Belgrade City guide, prva te vrste u regionu

0
1482

BEOGRAD, CE&HA sajam, 16. septembar 2012. godina: Turistička organizacija Beograda i kompanije Samsung Electronics i Tehnicom Computers predstavile su prvu regionalnu aplikaciju za Samsung Smart televizore namenjenu domaćim i stranim turistima – Belgrade City guide. Na taj način Beograd je jedini u regionu dobio ovakvu vrstu aplikacije.

Ovim projektom Beograd prednjači među evropskim gradovima koji prate IT trendove u cilju turističke promocije. Pored mobilne aplikacije koja je dostupna za sve Android uređaje, projekat je proširen i na Samsung Smart TV uređaje, čime će doprineti informisanju kako Beograđana tako i još većeg broja turista pri boravku u našem gradu. Ova nova TV aplikacija posebno je pogodna za hotele i hostele širom Srbije.

Aplikacija je namenjena stranim i domaćim turistima, gostima Beograda, ali i svakome ko želi da se bliže upozna sa lepotama i znamenitostima grada, mestima za izlazak i provod ili odmor. Svi sadržaji su unapred integrisani u aplikaciju, tako da za njeno korišcenje nije potrebna aktivna internet konekcija.

Iz aplikacije se može saznati gde su najbolji restorani, barovi, prodavnice i razne druge korisne informacije, a korisnike čeka više od 650 stranica sa slikama i geo lokacijom, prikazanom Google mapom koja omogućava lako snalaženje u prostoru.

City guide aplikaciju čine sledeći sadržaji:

  • About Belgrade (O Beogradu) sadrži priču o Beograđanima, o istoriji grada, njegovoj lokaciji, klimi i jeziku. Poseban deo posvećen je citatima poznatih ličnosti o Beogradu.
  • How to Travel (Kako putovati) pruža sve potrebne informacije o putovanju do Beograda, carini i vizama, kao i kretanju kroz grad koristeći različite varijante prevoza.
  • Where to Stay (Gde odsesti) daje kompletan pregled mogućnosti za smeštaj u Beogradu, kategorizovan po kvalitetu, od hotela sa 5 zvezdica do privatnih soba i kampova. Svaki objekat je detaljno predstavljen, sa svim dostupnim sadržajima.
  • Where to Eat (Gde jesti) pruža listu napoznatijih beogradskih restorana razvrstanih za svačiji ukus, od nacionalne, preko međunarodnih i restorana brze hrane do poslastičarnica. Restorani iz Skadarlijske ulice čine poseban segment i izdvojeni zbog svoje istorijske vrednosti i specifične pozicije.
  • Sights to see (Šta videti) približava korisniku ambijentalne celine grada, muzeje i gradske spomenike, arhitektonski geografski značajne objekte sa detaljnim opisom za svaki od njih.
  • What to do (Šta raditi) nudi osnovne informacije o noćnom životu grada, mogućnostima za šoping i rekreaciju kao i o aktuelnim kulturnim događajima.
  • Useful info (Korisne informacije) daje pregled o svim korisnim sadržajima za gosta poput adresa banaka, bezninskih pumpi, informacija o valuti i lokalnim propisima.
  • Sightseeing (Razgledanje) pruža vrlo detaljan vodič za obilazak grada na osnovu raspoloživog prevoznog sredstva, kao i smernice za realizaciju ove turističke usluge.
  • Latest News (Najnovije vesti) predstavlja servis koji u komunikaciji sa serverom TOB-a korisniku izlistava najnovije vesti, uz mogućnost detaljnog pregleda u formi slike i teksta.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.